Σχετικά με εμάς
«θεσαρωματα» Θεσσαλικα Αρωματικα φυτα

Η επιχείρηση

Η επιχείρηση «θεσαρώματα» Θεσσαλικά Αρωματικά φυτά, ιδρύθηκε από τον γεωπόνο Καραγκούνη Ιωάννη απόφοιτο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με μεταπτυχιακές σπουδές στην Ασφάλεια Τροφίμων και Περιβαλλοντική υγιεινή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ασχολείται εδώ και 8 χρόνια με τη βιολογική καλλιέργεια ως επιθεωρητής φυτικής παραγωγής σε πιστοποιητικούς οργανισμούς.

Η ενασχόληση πρακτικά με τη γεωργία ξεκίνησε αρκετά χρόνια πίσω και τα τελευταία 4 χρόνια άρχισε η έρευνα για την βιολογική καλλιέργεια των αρωματικών φυτών στην περιοχή του Λουτρού Λάρισας, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά των καλλιεργειών με τα χαρακτηριστικά της περιοχής τόσο του εδάφους όσο και του κλίματος, καταλήγοντας σε πρώτη φάση στην καλλιέργεια του χαμομηλιού, του φασκόμηλου με τις ποικιλίες officinalis, triloba με σπόρο του δεύτερου από τον Όλυμπο όπου και προσαρμόστηκε τέλεια στην καλλιέργειά του σε αγρό. Επίσης καλλιεργείται ρίγανη, μελισσόχορτο και κολίανδρος.

Ο στόχος μας

είναι να αξιοποιηθεί στο έπακρο η ποιότητα των αρωματικών φυτών σε καλλιεργούμενο βαθμό, παράγοντας σημαντικές ποσότητες με σταθερή ποιότητα, προστατεύοντας έτσι και το περιβάλλον, ώστε να μη συλλέγονται ανεξέλεγκτα τα αυτοφυή φυτά. Με τις σωστές καλλιεργητικές φροντίδες, εφαρμόζοντας την πολυετή γνώση και εμπειρία μας σε βιολογικές καλλιέργειες σύμφωνα πάντα με τον Ευρωπαϊκό Κανονισμό της βιολογικής γεωργίας (καν.834/2007 και 889/2008), παράγουμε εξαιρετικής ποιότητας βιολογικά προϊόντα.